Ren framtid

I dag är de onsdag och vi har varit iväg med vårt projekt -ren framtid ! Jag tycker verkligen om onsdagar , tycker de är så kul att åka runt å träffa ungdomarna å ge dom lärdom om Droger , samtidig som det är så självutvecklande !

I dag var vi för första gången på en skola i Västervik , där hade vi två klasser i dag . Man är ju alltid lite extra nervös när man inte riktigt vet va de är för elever man kommer möta , å båda klasserna var olika . Första klassen är en livlig klass å som lätt tappade fokus , vilket i sig va lärorikt för mig att försöka få de att lyssna iaf . Andra klassen var lugnare å de va några fler som va med i diskussionerna . Men generellt var de lättare att få igång eleverna ifrån kisa tycker jag ..

Något mer ja fått ta med mig är hur mycket miljön verkligen spelar roll. Kisa skolan är ju helt ny renoverad å den är ljus å fräsch . Eleverna känns pigga , i v-vik var de slitna,halv mörka klassrum å eleverna kändes hängiga .

Efter varje föreläsning lämnar vi ut utvärderingar där eleverna får svara på olika frågor . Och jag måste säga att på 7/10 så står de att de aldrig tänker testa droger , alla tycker att vi är en bra grupp å att vi får fram vårt budskap, detta är fantastiskt ! Sen är ja ju inte naiv , ja vet att de kanske inte kommer stämma i alla lägen men förhoppningsvis har vi sått ett litet frö hos en del ! I dag stod de oxå på en av lapparna " Emelie med halvrakat huvud var snygg <3 " tycker de va lite gulligt ! 15åringar är roliga ! :)

Onsdag kväll då? Jo ni ska Veta att de e dessa som gör hela dagen ! De e ju greys på tv i kväll ! Å jag är lycklig :) dock skulle ja behöva plugga lite men de har ja ingen motivation till just nu . Förresten , jag klarade min tenta ! Absolut inte den bästa poängen men ja slipper iaf göra klart den ! Skönt som fan !

I morgon är de dags för att ha
Återfallsprevention hela dagen i skolan ! De är något som är väldigt intressant å kul måste ja säga , man får en annan bild på saker å ting !

Nu ska ja hänga lite tvätt innan ja intar soffan ! :)

/E

RSS 2.0